Valu salvi tagaosas

See on valus, eriti kui suruda või kõndida kitsastes kingades. Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Õigeaegne diagnoosimine on väga oluline. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,,6 doos 12mg.

Põlvevalu tekib kõige sagedamini eakatel inimestel, liigse kehamassi korral suurenenud koormuse tõttu liigestele ja spordiga tegelemisel. Põlveliigesed tagavad liikumisvabaduse, seetõttu võib põlvevalu meie elu tugevasti mõjutada.

Põlvevalu korral ei saa me sporti teha, meil on raske käia jala ja trepil liikuda. Vabanege valust Kas sa tead? Põlveliiges koosneb kolmest luust, kõõlustest, mis kinnitavad lihaseid luude külge, ning sidemetest, mis stabiliseerivad ja ühendavad luid. Põlveliigeses paiknevad kaks C-kujulist kõhre, mida nimetatakse meniskiteks. Nende peamine roll on liigese amortiseerimine. Vedelikuga täidetud sünoviaalkott tagab liigese liikumise sujuvuse. Miks tekib põlvevalu?

Põlvevalu tekib traumade sidemete ja kõõluste venitused, nihestused, sidemete või meniskite rebendidosteoartroosi, tendiniidi kõõlusepõletik ja bursiidi vedeliku kogunemine liigesekottidesse tõttu. Sporditraumad Põlvetraumasid esineb sportlaste hulgas sageli.

Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus.

Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi.

  • Keel valutab | Perearst | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - meiestuudio.ee
  • Olade hoidmise raviskeem

Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on Valu salvi tagaosas lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on?

On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile Valu erinevates liigendites anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s.

Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite. Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile?

Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud. Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused. Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus.

Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga?

Ladina ola liigeste artroos

Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel. Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus….

Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud? Kuulen Valu salvi tagaosas esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima.

Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima?

Peavalu seksist ja singist? 11 esialgu uskumatuna näivat peavalu põhjustajat

Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust. Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski.

Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga?

Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas Valu salvi tagaosas räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi.

Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane. Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor.

Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan.

Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid.

Arteriaalse tromboosi ja kõrge Maksahaigustega liigeste komplikatsioonid puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad.

Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks. Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks?

Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad Valu salvi tagaosas kiiresti. Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne.

Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon.

Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen.

Suur muhk jalal valutab, mida teha?

Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida.

Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata.

Age valu liigesed

Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op.

Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama.

Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud. Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas.

Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi Valu salvi tagaosas ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist?

Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama.

D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs. Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda. Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine.

Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud? Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita?

Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga. Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel.

Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga Valu salvi tagaosas. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani.

Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi Valu salvi tagaosas km peale kui vajadus arsti juurde minna?

Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse? Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem?

Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu. Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga? Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel.

Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s.

INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega? See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva.

Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst.

valus loualuu liigeses

Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin. Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid.

Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel. Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste.

New Hindi Song 2021 April 💖 Top Bollywood Romantic Love Songs 2021 💖 Best Indian Songs 2021

Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes. Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud?

Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest. Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid. Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne.

Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud.

Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras.

Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile?

Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud. Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud.

Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele.

Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha.

Nüüd nagu tahaks jälle teha. Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik?

Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse Valu salvi tagaosas arteriaalse tromboosi riski. See on Valu salvi tagaosas argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada.

Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki aastaid reumatoidartriiti. Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon.

Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1. Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel. Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma?

Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex.

Kas sinu õlavalu põhjuseks võib olla õla pitsumissündroom?

Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta. Kui Teie emale on määratud marevan antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest.

Hoopi kiibi ravi

Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla. Küsimus nr 17 Tere. Olen 36a naine. Jala proleem on kestnud umbes 1,5 kuud. Üks jalg sääreluu pealt ja ümbert suriseb ja katsudes on tundlik, aga ei valuta. Teise jala sääremarja tekkis veidi aega tagasi kramp, surisemist selles jalas pole olnud.

Perearst saatis jala surisemise pärast neuroloogi juurde. Seal näitasin ka põlveõndlasse tekkinud väikest paiset perearstil käies ma seda ei märganud. Mainisin et jalgadele on tekkinud ka viimasel ajal väikseid pindmisi veresooni. Neuroloog arvas, et surin ja paise võib olla tekkinud põlveõndla närvikahjustusest.

Olen määrinud sellega 1,5 nädalat ja kasutanud jalatuge. Nüüd on surisev jala sääremari kuidagi väsinud ja raske, istudes väsivad jalad ära. Ka käed surevad öösel viimasel ajal tihti ära, Valu salvi tagaosas jalg kui ühes asendis pikalt olla. Mida arvate, kas võib kahtlustada hoopis süvaveeni tromboosi ja millisele arstile peaks perearst Tartus sel juhul mind suunama?

Suured tänud ette! Abiks võib olla ka vere analüüs — D-dimeerid. Kui D-dimeerid on normis, siis on süvaveeni tromboos äärmiselt vähetõenäoline.

  • Peavalu seksist ja singist? 11 esialgu uskumatuna näivat peavalu põhjustajat - Tervis Pluss
  • Pusiv valu parast allergiat

Küsimus nr 16 Tere. Sellest ajast tunnen vasakus sääres pidevat nö. Kas see võib olla mingi tromboosi sümptom? Infolehel on kirjas kõrvalnähuna ka tromboosioht?

Mida täpsemalt Te selle venitustunde all mõtlete, on minul ehk pisut raske ette kujutada. Valu ja turse juba kellelgi märkamata ei jää. Tromboosioht erinevate hormoonide kasutamisel tõuseb, see paraku on nii.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Aga enamasti hindab günekoloog siiski ka konkreetse patsiendi tromboosiriski enne, kui sellise ravi määrab. Kui olete aga väga mures, arutage probleem veelkord oma raviarstiga läbi, kindlasti oskab ta Teid rahustada. Küsimus nr 15 Küsimus marevan ravi kohta menstrueerival naisel, sellest pole kunagi ega kusagil räägitud.

Pöördus EMO -sse. Kuigi INR vahel. Millised soovitused on selle kohta ja kuidas marevan ravi ja menstruatsioonid kokku käivad? Kas siis peab nagu hamba väljatõmbamisel vähendama annust?

Veritsuste esinemine on kahjuks selle raviga kaasas käiv probleem. Konkreetseid, ravi korrigeerivaid juhendeid küll selleks puhuks välja töötatud pole, sest veritsuse probleem ei esine kaugeltki mitte Valu salvi tagaosas menstruatsioonidega naistel. Igal konkreetsel juhul tuleb langetada konkreetne otsus patsiendist sõltuvalt. Arvestama peab sel puhul nii põhjust, miks marevani võetakse, arvestama peab eeldatava ravi pikkusega.

Samuti asjaoluga, kas patsiendil on ka ilma marevanita olnud probleeme vererohkete ja pikkade menstruatsioonidega või aneemiaga kehvveresusega jne.

Teatud juhtudel on vajalik günekoloogi ja mõnikord harva ka erakorralise meditsiini osakonna abi. Võib-olla välja arvatud erandjuhud, kus välja tõmbama peab palju hambaid korraga. Lihtsalt hambaarsti tuleb informeerida asjaolust, et marevani kasutatakse. Pisut suurenenud veritsusega saab iga hea hambaaarst kenasti hakkama, kui ta on probleemist teadlik.

Põlvevalu sümptomid sõltuvad selle põhjustest ja raskusastmest. Põlvevalu on levinud probleem.

Küsimus nr 14 Minu tänane INR on 1, Viimane Eelviimane Ma pingutan, et dieet oleks stabiilne. Saan aru, et on vaja tõsta Marevani annust kui tulemus on 1, Kas põhjus ei saa olla hormoonide tase? Või juhuslikult läheb INR alla just enne menstruatsiooni? Vastus Praeguste, teada olevate andmete põhjal ei ole leitud, et hormoonide tase või menstruaaltsükkel INR analüüsi väärtusi mõjutaks.

Ja INR väärtusel 1,84 on tõesti vaja pisut marevani doosi korrigeerida. Sidemed on õlaliigese peamise stabiilsuse tagajad ning hoiavad ära võimalikke dislokatsioone. Tähtsamad sidemed õlaliigeses on glenohumeraalsidemed 3 sidet, mis moodustavad õlaliigese kapsli eesmise pinna ja korakohumeraalside ühendab abaluu kaarnajätket e. Õlaliigese stabiilsuse tagavad ka seda ümbritsevad lihased.

Valu kuunarnuki liigeses ja kaes

Olulised on rotaatormanseti lihased abaluualune lihas m. Lisaks omavad õlaliigese dünaamilise stabiilsuse tagamisel rolli deltalihas m.

Liigeses asetsevad veel mitmed limapaunad bursaemis lihtsustavad õla struktuuride omavahelist liikumist. Õlaliigese pitsumisündroomi korral võib olla mõjutatud ka subakromiaalne limapaun. Pitsumissündroomi sümptomaatika ja tekkepõhjused Pitsumissündroomiga patsiendid tunnevad järjepidevat õlavalu.

Õlavalu võib esineda: Kätt üle pea või pea taha tõstes küljelt tõstes kõige tugevam valu Valu salvi tagaosas — ° vahel Autos turvavööd kinnitades Kätt sirutades või objekte tõstes Viskamistel ja järskudel õla liigutustel Tihti esineb sündroomi rohkem keskkealistel inimestel.

Nooremaealistel on enamasti tegemist funktsionaalse probleemiga, eakamatel esineb sagedamini ka struktuuride anatoomilisi muutusi. Tekkepõhjuseks on tavaliselt ülekoormus. Sageli esineb ülekoormust sellistel elukutsetel, kus on palju käte üle pea tõstmist, erinevatel spordialadel ujumine, viskespordialad jt.

Ka haiguslikud põhjused võivad tipneda õlaliigese pitsumissündroomiga õlanuki-rangluu liigese artroos, osteofüütide teke õlaliigeses, rotaarmanseti lihaste nõrkus, lülisamba rühihäired ja õlaliigese ebastabiilsussamuti võib sündroomi põhjustada ka varasem trauma luumurrud, õlanuki-rangluu liigese trauma jt. Õla pitsumisündroom tuleneb akromioni aluses ruumis asetsevate anatoomiliste struktuuride põletikuliste ja degeneratiivsete protsesside tulemusena.

Kõige sagedamini on pitsumissündroomi korral põletikulised või pitsitatud kas rotaatormanseti kõõlused või subakromiaalne limapaun.